
Valašský Šenk Zavadilka
Ochutnajte kvalitu tradiční valašské kuchyně.
Otevírací doba
Po-Čt 9:30–20:00
Pá-So 9:30–21:00
Ne 9:30–19:00
Rezervace
Naše menu
Čerstvé speciality každý den.








Ochutnejte kvalitu
TRADIČNÍ VALAŠSKÉ KUCHYNĚ
Nejlepší místo k jídlu je tam, kde šéfkuchař vaří s láskou.

Vítajte u nás!
Dovolte, ať vás přivítáme ve stylové Valašské restauraci Zavadilka
Při návštěvě Beskyd si určitě nenechte ujít možnost ochutnat pravé moravské a valašské speciality, které doplňuje i poctivá česká klasika. Pro ty, co projíždějí, máme vždy nachystané polední menu za bezkonkurenční cenu, a o víkendech vás čekají speciální nabídky, díky kterým odchází spokojení i ti nejnáročnější hosté.
Naše prostorná restaurace s kapacitou 260 míst je ideálním místem pro pořádání soukromých akcí. Ať už plánujete svatbu, jubileum, nebo třeba smuteční hostinu, rádi se postaráme o to, aby vše proběhlo podle vašich představ.
Firmy a organizace u nás mohou využít kvalitní cateringové služby s plným servisem, které zaručí spokojenost vašich hostů na jakékoli akci.
Co dělá naši restauraci výjimečnou? Poctivé jídlo, útulný interiér, příjemné venkovní posezení, milý personál a rodinná atmosféra, která vás pohladí na duši. To vše jsou důvody, proč si u nás užijete nezapomenutelný zážitek a proč se k nám budete rádi vracet. Tak přijďte, budete tu jako doma – ve Valachách!
Pro Vaše pohodlí
Moderní technologie aj na Valašsku!
WiFi připojení
V našem areálu máte možnost se bezplatně připojit k naší bezdrátové síti a během oběda tak nezmeškáte obchodní emaily či důležité fotbalové zápasy.
Platby kartou
Váš oběd či večeři můžete bez problémů zaplatit obsluze nejen v hotovosti, ale také platební kartou.
Platby Stravenkami
Zaplatit můžete také klasickými papírovými stravenkami určené na stravování. Akceptujeme pouze Sodexo a Gastropas. Elektronické stravenky bohužel nepřijímáme.
Po dobrém jídle trocha veselí!
Omrknite náš rekreační a zábavní areál.
Venkovní posezení a atrakce pro děti
Využijte možnosti posedět si u dobrého jídla a pití, zatímco si Vaše děti budou hrát na prolézačkách či zábavních automatech (fotbálek, vzdušný hokej, ruské kuželky, ping-pong a další).
Zahrajte si adventure golf nebo míčové hry
Součástí našeho areálu je též hřiště na velice oblíbený minigolf – Adventure golf a blízké hřiště na míčové hry.
Potřebujete se ubytovat?
V našem areálu máme 2 plně vybavené luxusní apartmány pro až 7 ubytovaných osob. Více zde.
Prohlédněte si galerii umělých fontán
V naší restauraci a přilehlém areálu si můžete prohlédnou řadu krásných fontán, které si též můžete zakoupit.
Šmaky z našeho menu
Vyber si dobroty, co stoja za hřích!










0,33 l |
Bečvanská kyselicaZelná polévka s klobásou a brambory |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
0,33 l |
Česnekačka s klobásů a očaděným chlebiskemČesneková polévka s klobásou a osmaženým chlebem |
A: 1, 3, 6, 9 |
0,33 l |
Vývar z kury s masem a nudlámiSlepičí vývar s masem a nudlemi |
A: 1, 6, 9 |
0,33 l |
Dršťková od robyDršťková polévka |
A: 1, 6, 9 |
0,5 l |
Bečvanská kyselicaZelná polévka s klobásou a brambory |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
0,5 l |
Česnekačka s klobásů a očaděným chlebiskemČesneková polévka s klobásou a osmaženým chlebem |
A: 1, 3, 6, 9 |
0,5 l |
Vývar z kury s masem a nudlámiSlepičí vývar s masem a nudlemi |
A: 1, 6, 9 |
0,5 l |
Dršťková od robyDršťková polévka |
A: 1, 6, 9 |
Dlůho na to nečekáš, knedlí si móžeš dať kolik sa Ti jich do břucha vejde a nic za ně platiť nemusíš.
150 g |
Guláš z jalůvkyHovězí guláš, houskové knedlíky |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
150 g |
Formanský gulášHovězí guláš s klobásou, feferonkou, cibulí a křenem, houskové knedlíky |
A: 1, 6, 9 |
150 g |
Svíčková máčkaSvíčková na smetaně, houskové knedlíky |
A: 1, 3, 6, 7, 9, 10 |
150 g |
Španělský fták, kopec rýžeŠpanělský ptáček, dušená rýže |
A: 1, 6, 9, 10 |
150 g |
Vrabčák a zeléVepřový vrabec, dušené zelí, houskové knedlíky |
A: 1, 3, 6, 7, 9, 10 |
150 g |
Vrabčák se špenátem, zemákové šulánky, knedle se špekemVepřový vrabec, dušený špenát, bramborové šišky, špekové knedlíky |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
300 g |
Zemákové kule nacpané uzeným, zeléBramborové knedlíky plněné uzeným masem, dušené zelí |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
370 g |
Halušky s brynzů a špekemBramborové nočky se speciálním ovčím sýrem a špekem |
A: 1, 3 |
370 g |
Halušky se zelím a špekemBramborové nočky se zelím a špekem |
A: 1, 3 |
Doba přípravy dle počtu hostů, cca 30 – 40 min.
150 g |
Obalovaný flák z opéřencaSmažený kuřecí řízek, zeleninová obloha |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
150 g |
Kuřecí mišuňkKuřecí směs se žampiony, cibulkou a pórkem, zeleninová obloha |
A: 1, 6, 9, 10 |
150 g |
Kuřecí cecekKuřecí prso sous-vide, zeleninová obloha |
A: 1, 6, 9, 10 |
150 g |
Nudle s kuřackem a špenátemGrilovaná kuřecí prsa s těstovinami a špenátem |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
Doba přípravy dle počtu hostů, cca 30 – 40 min.
150 g |
Myslivcův gulášZvěřinový guláš dle nabídky: jelen, daněk, srnec, houskové knedlíky |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
Doba přípravy dle počtu hostů, cca 30 – 40 min.
150 g |
Šnýcl z prasackaSmažený vepřový řízek |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
300 g |
Vepřové duoSmažený vepřový řízek s česnekem, přírodní řízek na žampionech |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
150 g |
Radegastův ostřákVepřová pikantní směs (pórek, cibule, kápie, kečup), zeleninová obloha |
A: 1, 6, 9, 10 |
150 g |
Pečené koleno s kosťů ze susedovej sviněPečené uzené vepřové koleno, hořčice, křen. Jen celé – kolena se neporcují, každých 100 g navíc 19 Kč |
A: 10 |
Doba přípravy dle počtu hostů, cca 30 – 40 min.
200 g |
TatarákTatarský biftek z hovězí svíčkové – připravíme a dochutíme na přání zákazníka |
A: 3, 6, 10 |
Doba přípravy dle počtu hostů, cca 30 – 40 min.
140 g |
SmažákSmažený sýr |
A: 1, 3, 7 |
140 g |
Smažené tvargleSmažené tvarůžky (5 ks) |
A: 1, 3, 7 |
430 g |
Špenát se zemáky a vajcamiDušený špenát, vařený brambor, 2 ks vařené vejce |
A: 1, 3, 7 |
Speciality – Doba přípravy dle počtu hostů, cca 30 – 40 min.
150 g |
Vepřové packyVepřové kousky smažené v bramborovém těstíčku, zeleninová obloha |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
140 g |
Kuřecí packyKuřecí kousky smažené v bramborovém těstíčku, zeleninová obloha |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
260 g |
Živaňská z krbuNutno objednat 24 hodin předem Kořeněná vepřová krkovička s uzeným masem, cibulí, kápií a brambory připravovaná v krbu na bukovém dřevě. Připravuje se pouze na objednávku. Objednávka musí být jeden den předem, minimální množství je 20 porcí. |
A: 1, 3, 6, 7, 9, 10 |
Dětská jídla.
75 g |
Cipískuv řízeček, maštěný zemákSmažený kuřecí řízek, vařené brambory, okurek |
A: 1, 3, 7, 10 |
75 g |
Svíčková máčkaSvíčková na smetaně, houskové knedlíky |
A: 1, 3, 6, 7, 9, 10 |
250 g |
Halušky po sladkuVařené halušky s mákem, cukrem a máslem |
A: 1, 3, 6, 7 |
75 g |
Kuřacko na vandru se zemákyPřírodní kuřecí řízek na másle, vařené brambory |
A: 1, 6, 9, 10 |
225 g |
Smažák, zemákové hranolkySmažený sýr, bramborové hranolky, tatarská omáčka |
A: 1, 3, 7, 10 |
Moučníky
300 g |
Valašské kynuté knedle s máslem a cukremKynuté knedlíky (3 ks) plněné ovocem, máslo, cukr |
A: 1, 3, 7 |
100 g |
Valašská kynutá knedla s máslem a cukremKynuté knedlíky (1 ks) plněné ovocem, máslo, cukr |
A: 1, 3, 7 |
250 g |
Zemakové šůlánky s mákemBramborové šišky (5 ks) s mákem cukrem a máslem |
A: 1, 3, 6, 7 |
300 g |
Heferové kynuté knedle s máslem a cukremKynuté knedlíky (3 ks) plněné borůvkami, máslo, cukr |
A: 1, 3, 7 |
400 g |
Heferové kynuté knedle s tvarohem a máslemKynuté knedlíky (3 ks) plněné borůvkami, máslo, tvaroh, cukr |
A: 1, 3, 7 |
200 g |
Bramborové šišky (4 ks) |
A: 1, 3, 7 |
200 g |
Vařené brambory |
|
200 g |
Vařené brambory maštěné s cibulkou |
|
180 g |
Bramborové placičky (3 ks) |
A: 1, 3, 7 |
150 g |
Bramborové krokety smažené |
A: 1, 3, 7 |
150 g |
Smažené bramborové hranolky |
A: 1, 3, 7 |
150 g |
Americké brambory |
A: 1, 3, 7 |
160 g |
Houskové knedlíky – k pokrmům |
A: 1, 3, 6, 7 |
600 g |
Houskový knedlík – celý |
A: 1, 3, 6, 7 |
160 g |
Špekové knedlíky |
A: 1, 3, 6, 7, 9 |
200 g |
Dušená rýže | |
250 g | Přílohové těstoviny | A: 1 |
150 g | Dušené zelí – kysané, hlávkové (bílé, červené) | A: 1, 6, 9, 12 |
150 g | Dušený špenát | A: 1, 3, 6, 7, 9 |
1 ks | Rohlík | A: 1, 3, 6, 7, 9 |
1 ks | Chléb | A: 1, 6, 7 |
1 ks | Topinka | A: 1, 6, 7 |
50 g |
Tatarská omáčka |
A: 3, 7, 10 |
50 g |
Ďábelská omáčka |
A: 3, 7, 10 |
50 g |
Česneková omáčka |
A: 3, 7, 10 |
50 g |
Kečup |
|
20 g |
Hořčice |
A: 10 |
50 g |
Jogurtová zálivka |
A: 6, 7, 9 |
240 g |
Šopský salát |
A: 7 |
240 g |
Míchaný salát z čerstvé zeleniny s jogurtovou zálivkou |
A: 6, 7, 9 |
50 g |
Okurkový salát |
|
120 g |
Rajčatový salát |
|
150 g |
Zeleninová obloha |
|
50 g |
Okurek sterilovaný |
A: 10 |
20 g |
Křen strouhaný |
|
150 g |
Coleslaw |
Seznam alergenů
- Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
- Korýši a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
- Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
- Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
- Celer a výrobky z něj
- Hořčice a výrobky z ní
- Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
- Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
- Měkkýši a výrobky z nich
Speciálky pro vás, co vozíte zájezdy!
Řidiči a průvodci maj jídlo zadarmo, děcka ve středu taky, a knedle? Kolik sníš, tolik ti dáme!
ŘIDIČI A PRŮVODCI ZÁJEZDŮ: JÍDLO ZDARMA
Ve středu možů jesť v naší hospodě děcka zadarmo
- Zájezd musí čítat minimálně 40 osob
- Každá osoba si musí objednat jedno hlavní jídlo a pití
- Tato akce platí í při objednání jednotného jídla pro všechny členy zájezdu
- Řidiči a průvodci se musí nahlásit obsluze aby dostali jídlo zdarma
- Nanejvýš se počítá 1x hlavní jídlo zdarma pro jeden zájezd ( 1x řidič + 1x průvodce )
KNEDLE ZDARMA
Od pondělí do neděle v naší hospodě knedle zadarmo
- k jídlům, u kterých jsou jako příloha uvedeny houskové knedlíky, si hosté mohou přiobjednat neomezené množství houskových knedlíků, za které neplatí
- akce se nevztahuje na celé houskové knedlíky prodávané přes ulici
- akce se nevztahuje na porce houskových knedlíků odnášené z restaurace
A na závěr troška tej historie
Jak to celé začalo: Vznik restaurace Zavadilka

Zakladatel restaurace Valašský šenk Zavadilka Petr Malina se narodil 17.1.1943 jako nejmladší syn ze tří sourozenců v rodině hoteliéra a hospodského Karla Maliny a jeho manželky Olgy z hotelu Zavadilka na Prostřední Bečvě.
Jeho dětství bylo úzce spjato s děním kolem tohoto hotelu, v němž spolu se svými bratry Karlem a Jaroslavem vyrůstal. Chod tohoto podniku, který v té době jako jeden z mála poskytoval kompletní služby pro návštěvníky Valašska byl velmi náročný a proto i rodiče Petra Maliny byli často zaneprázdněni pracovními povinnostmi kolem tohoto centra pohostinnosti, kultury a zábavy v srdci Beskyd.
Během svého dětství Petr ve svém volném čase rád navštěvoval příbuznou rodinu na fojství u Malinů v Kněhyních na Prostřední Bečvě, které stálo nedaleko hotelu Zavadilka. K tehdejšímu fojství s 58 hektary půdy a s velkým množstvím chovaného skotu jako dítě přilnul a lze zde poprvé spatřit jeho počáteční zájem o půdu, zvířata a zemědělství jako takové.
Zřejmě proto, když vychodil základní školu na Horní Bečvě zvolil si studium na střední Zemědělské škole v Rožnově pod Radho-štěm a po jejím úspěšném absolvování nastoupil v roce 1961 základní vojenskou službu u pěšího motostřeleckého pluku ve Znojmě.

Po ukončení základní vojenské služby zvolil jako své budoucí pracoviště místní JZD v Prostřední Bečvě. V nelehké době a v samotných počátcích kolektivního zemědělství u nás je po několika měsících jako velmi mladý zvolen jeho předsedou. Po založení nového JZD Bečva, které vzniklo sloučením všech sousedních družstev z okolí Prostřední Bečvy, začne v roce 1971 vykonávat funkci hlavního agronoma. V roce 1964 se Petr Malina oženil se Zdenkou Mikulenkovou z Prostřední Bečvy a z tohoto manželství se jim narodili dva synové Petr a Zdenek. Práci hlavního agronoma vykonává s plným nasazením a píli až do rozpadu družstva v roce 1992. Důležitým mezníkem v jeho životě se stává rok 1990, kdy byla jeho otci Karlu Malinovi v restituci navrácena restaurace Zavadilka – bývalý hotel Zavadilka. Obnovený provoz restaurace Zavadilka přebírá vnuk Karla Maliny a zároveň syn Petra Maliny.
Po několikaměsíčním provozu byl 14. 3. 1996 objekt motorestu Zavadilka z větší části zničen úmyslně založeným požárem na základě objednávky najemce nedalekého Hotelu Kotár – bývalého rekreačního střediska podniku Hranické Cementárny. Po vleklém vyšetřování bylo žhářství nájemce sousedního podniku soudně prokázáno a tento byl odsouzen k několikaletému odnětí svobody.
I v této nepředstavitelně těžké situaci se Petr Malina nevzdal a dokázal s jemu vlastní pracovitostí a vytrvalostí objekt znovu vybudovat do její dnešní podoby a názvu – Valašský šenk Zavadilka. Tato stylová restaurace s valašským interiérem a s celou řadou originálních pokrmů a nápojů pro tento kraj typickými dnes zaujímá v oblasti gastronomie nepřehlédnutelné místo, jak pro návštěvníky Beskyd a jeho okolí, tak pro projíždějící řídiče směrem k hranicím na Slovensko.
Co o nás povídajú naši hosti?

VYNIKAJÍCÍ
Na základě 2909 hodnocení![]()
![]()
Dana Korbelová2. Listopad, 2024Trustindex ověřuje, že původní zdroj recenze je Google.
Krásné prostředí, milá, rychlá obsluha, velký výběr jídla a moc chutné. Za mě smažené tvarůžky mňamka. Polívka kyselica a dršťková taky moc dobré. Doporučuji návštěvu. Zde určitě opět přijdu. Top D Opava![]()
Lucie Žatková1. Listopad, 2024Trustindex ověřuje, že původní zdroj recenze je Google.
Jidlo skvělé, jako domaci. Obsluha přátelská a vstřícná. Ale prosim prosim vyměňte prkenka na záchodě, jezdim tam deset let a furt stejny, letos ho opět malá dcera zvedla a tam uz si to snad zije vlastnim životem. Děkuji předem![]()
Miroslav Kašpar14. Říjen, 2024Trustindex ověřuje, že původní zdroj recenze je Google.
Po letech jsme se stavili na pozdnější oběd a musím říct, že top zážitek. Sice plné parkoviště, ale vevnitř dost místa. Velice ochotná a milá obsluha, kteří opravdu na place lítali, takže jsme naše hotovky měli do 10 minut na stole. Jídlo vynikající (klasika svíčková i výpečky se špenátem s 2 druhy knedlíků), velké porce a ceny s ohledem na kvalitu a množství nízké (kolem 2 stovek). Prostředí útulné, čísté. Platba kartou. Určitě doporučujeme.