Valašský Šenk Zavadilka

Ochutnajte kvalitu tradiční valašské kuchyně.

Otevírací doba

Po-Čt 9:30–20:00
Pá-So 9:30–21:00
Ne 9:30–19:00

Naše menu

Čerstvé speciality každý den.

Ochutnejte kvalitu
TRADIČNÍ VALAŠSKÉ KUCHYNĚ

Nejlepší místo k jídlu je tam, kde šéfkuchař vaří s láskou.

Vítajte u nás!

Dovolte, ať vás přivítáme ve stylové Valašské restauraci Zavadilka

Při návštěvě Beskyd si určitě nenechte ujít možnost ochutnat pravé moravské a valašské speciality, které doplňuje i poctivá česká klasika. Pro ty, co projíždějí, máme vždy nachystané polední menu za bezkonkurenční cenu, a o víkendech vás čekají speciální nabídky, díky kterým odchází spokojení i ti nejnáročnější hosté.

Naše prostorná restaurace s kapacitou 260 míst je ideálním místem pro pořádání soukromých akcí. Ať už plánujete svatbu, jubileum, nebo třeba smuteční hostinu, rádi se postaráme o to, aby vše proběhlo podle vašich představ.

Firmy a organizace u nás mohou využít kvalitní cateringové služby s plným servisem, které zaručí spokojenost vašich hostů na jakékoli akci.

Co dělá naši restauraci výjimečnou? Poctivé jídlo, útulný interiér, příjemné venkovní posezení, milý personál a rodinná atmosféra, která vás pohladí na duši. To vše jsou důvody, proč si u nás užijete nezapomenutelný zážitek a proč se k nám budete rádi vracet. Tak přijďte, budete tu jako doma – ve Valachách!

Pro Vaše pohodlí

Moderní technologie aj na Valašsku!
WiFi připojení

V našem areálu máte možnost se bezplatně připojit k naší bezdrátové síti a během oběda tak nezmeškáte obchodní emaily či důležité fotbalové zápasy.

Platby kartou

Váš oběd či večeři můžete bez problémů zaplatit obsluze nejen v hotovosti, ale také platební kartou.

Platby Stravenkami

Zaplatit můžete také klasickými papírovými stravenkami určené na stravování. Akceptujeme pouze Sodexo a Gastropas. Elektronické stravenky bohužel nepřijímáme.

Po dobrém jídle trocha veselí!

Omrknite náš rekreační a zábavní areál.
Venkovní posezení a atrakce pro děti

Využijte možnosti posedět si u dobrého jídla a pití, zatímco si Vaše děti budou hrát na prolézačkách či zábavních automatech (fotbálek, vzdušný hokej, ruské kuželky, ping-pong a další).

Zahrajte si adventure golf nebo míčové hry

Součástí našeho areálu je též hřiště na velice oblíbený minigolf – Adventure golf a blízké hřiště na míčové hry.

 
Potřebujete se ubytovat?

V našem areálu máme 2 plně vybavené luxusní apartmány pro až 7 ubytovaných osob. Více zde.

Prohlédněte si galerii umělých fontán

V naší restauraci a přilehlém areálu si můžete prohlédnou řadu krásných fontán, které si též můžete zakoupit.

Dněšek na zub

Poctivá valašská kuchyňa, co žaludek pohladí a dušu potěší.

Šmaky z našeho menu

Vyber si dobroty, co stoja za hřích!
0,33 l

Bečvanská kyselica

Zelná polévka s klobásou a brambory
A: 1, 3, 6, 7, 9
0,33 l

Česnekačka s klobásů a očaděným chlebiskem

Česneková polévka s klobásou a osmaženým chlebem
A: 1, 3, 6, 9
0,33 l

Vývar z kury s masem a nudlámi

Slepičí vývar s masem a nudlemi
A: 1, 6, 9
0,33 l

Dršťková od roby

Dršťková polévka
A: 1, 6, 9
0,5 l

Bečvanská kyselica

Zelná polévka s klobásou a brambory
A: 1, 3, 6, 7, 9
0,5 l

Česnekačka s klobásů a očaděným chlebiskem

Česneková polévka s klobásou a osmaženým chlebem
A: 1, 3, 6, 9
0,5 l

Vývar z kury s masem a nudlámi

Slepičí vývar s masem a nudlemi
A: 1, 6, 9
0,5 l

Dršťková od roby

Dršťková polévka
A: 1, 6, 9
Dlůho na to nečekáš, knedlí si móžeš dať kolik sa Ti jich do břucha vejde a nic za ně platiť nemusíš.
 
150 g

Guláš z jalůvky

Hovězí guláš, houskové knedlíky
A: 1, 3, 6, 7, 9
150 g

Formanský guláš

Hovězí guláš s klobásou, feferonkou, cibulí a křenem, houskové knedlíky
A: 1, 6, 9
150 g

Svíčková máčka

Svíčková na smetaně, houskové knedlíky
A: 1, 3, 6, 7, 9, 10
150 g

Španělský fták, kopec rýže

Španělský ptáček, dušená rýže
A: 1, 6, 9, 10
150 g

Vrabčák a zelé

Vepřový vrabec, dušené zelí, houskové knedlíky
A: 1, 3, 6, 7, 9, 10
150 g

Vrabčák se špenátem, zemákové šulánky, knedle se špekem

Vepřový vrabec, dušený špenát, bramborové šišky, špekové knedlíky
A: 1, 3, 6, 7, 9
300 g

Zemákové kule nacpané uzeným, zelé

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, dušené zelí
A: 1, 3, 6, 7, 9
370 g

Halušky s brynzů a špekem

Bramborové nočky se speciálním ovčím sýrem a špekem
A: 1, 3
370 g

Halušky se zelím a špekem

Bramborové nočky se zelím a špekem
A: 1, 3
Doba přípravy dle počtu hostů, cca 30 – 40 min.
 
150 g

Obalovaný flák z opéřenca

Smažený kuřecí řízek, zeleninová obloha
A: 1, 3, 6, 7, 9
150 g

Kuřecí mišuňk

Kuřecí směs se žampiony, cibulkou a pórkem, zeleninová obloha
A: 1, 6, 9, 10
150 g

Kuřecí cecek

Kuřecí prso sous-vide, zeleninová obloha
A: 1, 6, 9, 10
150 g

Nudle s kuřackem a špenátem

Grilovaná kuřecí prsa s těstovinami a špenátem
A: 1, 3, 6, 7, 9
Doba přípravy dle počtu hostů, cca 30 – 40 min.
 
150 g

Myslivcův guláš

Zvěřinový guláš dle nabídky: jelen, daněk, srnec, houskové knedlíky
A: 1, 3, 6, 7, 9
Doba přípravy dle počtu hostů, cca 30 – 40 min.
 
150 g

Šnýcl z prasacka

Smažený vepřový řízek
A: 1, 3, 6, 7, 9
300 g

Vepřové duo

Smažený vepřový řízek s česnekem, přírodní řízek na žampionech
A: 1, 3, 6, 7, 9
150 g

Radegastův ostřák

Vepřová pikantní směs (pórek, cibule, kápie, kečup), zeleninová obloha
A: 1, 6, 9, 10
150 g

Pečené koleno s kosťů ze susedovej svině

Pečené uzené vepřové koleno, hořčice, křen. Jen celé – kolena se neporcují, každých 100 g navíc 19 Kč
A: 10
Doba přípravy dle počtu hostů, cca 30 – 40 min.
 
200 g

Tatarák

Tatarský biftek z hovězí svíčkové – připravíme a dochutíme na přání zákazníka
A: 3, 6, 10
Doba přípravy dle počtu hostů, cca 30 – 40 min.
 
140 g

Smažák

Smažený sýr
A: 1, 3, 7
140 g

Smažené tvargle

Smažené tvarůžky (5 ks)
A: 1, 3, 7
430 g

Špenát se zemáky a vajcami

Dušený špenát, vařený brambor, 2 ks vařené vejce
A: 1, 3, 7
Speciality – Doba přípravy dle počtu hostů, cca 30 – 40 min.
 
150 g

Vepřové packy

Vepřové kousky smažené v bramborovém těstíčku, zeleninová obloha
A: 1, 3, 6, 7, 9
140 g

Kuřecí packy

Kuřecí kousky smažené v bramborovém těstíčku, zeleninová obloha
A: 1, 3, 6, 7, 9
260 g

Živaňská z krbu

Nutno objednat 24 hodin předem Kořeněná vepřová krkovička s uzeným masem, cibulí, kápií a brambory připravovaná v krbu na bukovém dřevě. Připravuje se pouze na objednávku. Objednávka musí být jeden den předem, minimální množství je 20 porcí.
A: 1, 3, 6, 7, 9, 10
Dětská jídla.
 
75 g

Cipískuv řízeček, maštěný zemák

Smažený kuřecí řízek, vařené brambory, okurek
A: 1, 3, 7, 10
75 g

Svíčková máčka

Svíčková na smetaně, houskové knedlíky
A: 1, 3, 6, 7, 9, 10
250 g

Halušky po sladku

Vařené halušky s mákem, cukrem a máslem
A: 1, 3, 6, 7
75 g

Kuřacko na vandru se zemáky

Přírodní kuřecí řízek na másle, vařené brambory
A: 1, 6, 9, 10
225 g

Smažák, zemákové hranolky

Smažený sýr, bramborové hranolky, tatarská omáčka
A: 1, 3, 7, 10
Moučníky
 
300 g

Valašské kynuté knedle s máslem a cukrem

Kynuté knedlíky (3 ks) plněné ovocem, máslo, cukr
A: 1, 3, 7
100 g

Valašská kynutá knedla s máslem a cukrem

Kynuté knedlíky (1 ks) plněné ovocem, máslo, cukr
A: 1, 3, 7
250 g

Zemakové šůlánky s mákem

Bramborové šišky (5 ks) s mákem cukrem a máslem
A: 1, 3, 6, 7
300 g

Heferové kynuté knedle s máslem a cukrem

Kynuté knedlíky (3 ks) plněné borůvkami, máslo, cukr
A: 1, 3, 7
400 g

Heferové kynuté knedle s tvarohem a máslem

Kynuté knedlíky (3 ks) plněné borůvkami, máslo, tvaroh, cukr
A: 1, 3, 7
200 g

Bramborové šišky (4 ks)

A: 1, 3, 7
200 g

Vařené brambory

200 g

Vařené brambory maštěné s cibulkou

180 g

Bramborové placičky (3 ks)

A: 1, 3, 7
150 g

Bramborové krokety smažené

A: 1, 3, 7
150 g

Smažené bramborové hranolky

A: 1, 3, 7
150 g

Americké brambory

A: 1, 3, 7
160 g

Houskové knedlíky – k pokrmům

A: 1, 3, 6, 7
600 g

Houskový knedlík – celý

A: 1, 3, 6, 7
160 g

Špekové knedlíky

A: 1, 3, 6, 7, 9
200 g

Dušená rýže

250 g

Přílohové těstoviny

A: 1
150 g

Dušené zelí – kysané, hlávkové (bílé, červené)

A: 1, 6, 9, 12
150 g

Dušený špenát

A: 1, 3, 6, 7, 9
1 ks

Rohlík

A: 1, 3, 6, 7, 9
1 ks

Chléb

A: 1, 6, 7
1 ks

Topinka

A: 1, 6, 7
50 g

Tatarská omáčka

A: 3, 7, 10
50 g

Ďábelská omáčka

A: 3, 7, 10
50 g

Česneková omáčka

A: 3, 7, 10
50 g

Kečup

20 g

Hořčice

A: 10
50 g

Jogurtová zálivka

A: 6, 7, 9
240 g

Šopský salát

A: 7
240 g

Míchaný salát z čerstvé zeleniny s jogurtovou zálivkou

A: 6, 7, 9
50 g

Okurkový salát

120 g

Rajčatový salát

150 g

Zeleninová obloha

50 g

Okurek sterilovaný

A: 10
20 g

Křen strouhaný

150 g

Coleslaw

Seznam alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  1. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  2. Celer a výrobky z něj
  3. Hořčice a výrobky z ní
  4. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  5. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
  6. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  7. Měkkýši a výrobky z nich

Speciálky pro vás, co vozíte zájezdy!

Řidiči a průvodci maj jídlo zadarmo, děcka ve středu taky, a knedle? Kolik sníš, tolik ti dáme!

ŘIDIČI A PRŮVODCI ZÁJEZDŮ: JÍDLO ZDARMA
Ve středu možů jesť v naší hospodě děcka zadarmo
  • Zájezd musí čítat minimálně 40 osob
  • Každá osoba si musí objednat jedno hlavní jídlo a pití
  • Tato akce platí í při objednání jednotného jídla pro všechny členy zájezdu
  • Řidiči a průvodci se musí nahlásit obsluze aby dostali jídlo zdarma
  • Nanejvýš se počítá 1x hlavní jídlo zdarma pro jeden zájezd ( 1x řidič + 1x průvodce )
KNEDLE ZDARMA
Od pondělí do neděle v naší hospodě knedle zadarmo
  • k jídlům, u kterých jsou jako příloha uvedeny houskové knedlíky, si hosté mohou přiobjednat neomezené množství houskových knedlíků, za které neplatí
  • akce se nevztahuje na celé houskové knedlíky prodávané přes ulici
  • akce se nevztahuje na porce houskových knedlíků odnášené z restaurace

A na závěr troška tej historie

Jak to celé začalo: Vznik restaurace Zavadilka

Zakladatel restaurace Valašský šenk Zavadilka Petr Malina se narodil 17.1.1943 jako nejmladší syn ze tří sourozenců v rodině hoteliéra a hospodského Karla Maliny a jeho manželky Olgy z hotelu Zavadilka na Prostřední Bečvě. 

Jeho dětství bylo úzce spjato s děním kolem tohoto hotelu, v němž spolu se svými bratry Karlem a Jaroslavem vyrůstal. Chod tohoto podniku, který v té době jako jeden z mála poskytoval kompletní služby pro návštěvníky Valašska byl velmi náročný a proto i rodiče Petra Maliny byli často zaneprázdněni pracovními povinnostmi kolem tohoto centra pohostinnosti, kultury a zábavy v srdci Beskyd.

Během svého dětství Petr ve svém volném čase rád navštěvoval příbuznou rodinu na fojství u Malinů v Kněhyních na Prostřední Bečvě, které stálo nedaleko hotelu Zavadilka. K tehdejšímu fojství s 58 hektary půdy a s velkým množstvím chovaného skotu jako dítě přilnul a lze zde poprvé spatřit jeho počáteční zájem o půdu, zvířata a zemědělství jako takové.

Zřejmě proto, když vychodil základní školu na Horní Bečvě zvolil si studium na střední Zemědělské škole v Rožnově pod Radho-štěm a po jejím úspěšném absolvování nastoupil v roce 1961 základní vojenskou službu u pěšího motostřeleckého pluku ve Znojmě.

Po ukončení základní vojenské služby zvolil jako své budoucí pracoviště místní JZD v Prostřední Bečvě. V nelehké době a v samotných počátcích kolektivního zemědělství u nás je po několika měsících jako velmi mladý zvolen jeho předsedou. Po založení nového JZD Bečva, které vzniklo sloučením všech sousedních družstev z okolí Prostřední Bečvy, začne v roce 1971 vykonávat funkci hlavního agronoma. V roce 1964 se Petr Malina oženil se Zdenkou Mikulenkovou z Prostřední Bečvy a z tohoto manželství se jim narodili dva synové Petr a Zdenek. Práci hlavního agronoma vykonává s plným nasazením a píli až do rozpadu družstva v roce 1992. Důležitým mezníkem v jeho životě se stává rok 1990, kdy byla jeho otci Karlu Malinovi v restituci navrácena restaurace Zavadilka – bývalý hotel Zavadilka. Obnovený provoz restaurace Zavadilka přebírá vnuk Karla Maliny a zároveň syn Petra Maliny.

Po několikaměsíčním provozu byl 14. 3. 1996 objekt motorestu Zavadilka z větší části zničen úmyslně založeným požárem na základě objednávky najemce nedalekého Hotelu Kotár – bývalého rekreačního střediska podniku Hranické Cementárny. Po vleklém vyšetřování bylo žhářství nájemce sousedního podniku soudně prokázáno a tento byl odsouzen k několikaletému odnětí svobody.

I v této nepředstavitelně těžké situaci se Petr Malina nevzdal a dokázal s jemu vlastní pracovitostí a vytrvalostí objekt znovu vybudovat do její dnešní podoby a názvu – Valašský šenk Zavadilka. Tato stylová restaurace s valašským interiérem a s celou řadou originálních pokrmů a nápojů pro tento kraj typickými dnes zaujímá v oblasti gastronomie nepřehlédnutelné místo, jak pro návštěvníky Beskyd a jeho okolí, tak pro projíždějící řídiče směrem k hranicím na Slovensko.

Co o nás povídajú naši hosti?